Πολλές παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος απαιτούν χειρουργική παρέμβαση την οποία αναλαμβάνει ο Δρ Πέτρος Θάνος με την έμπειρη ομάδα του αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές. Με την καθοδήγηση του ιατρού, ο ασθενής μπορεί να επικεντρωθεί στην βελτίωση της υγείας του.
Καρκίνοι στους οποίους ενδείκνυται η χειρουργική αντιμετώπιση
Άλλες ουρολογικές παθήσεις που απαιτούν χειρουργείο
Η κλασική διουρηθρική προστατεκτομή TURP και η πλάσμα-εξάχνωση του προστάτη αδένα TURis αποτελούν τις χειρουργικές τεχνικές οι οποίες βασίζονται στην παροχή ενέργειας και θερμότητας. Με τις τεχνικές αυτές αφαιρείται ο προστάτης αδένας τμηματικά ή με εξάχνωση και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Δεν χρειάζεται τομή καθότι η προσπέλαση γίνεται διουρηθρικά. Η χειρουργική επέμβαση προσφέρει μόνιμη λύση στο πρόβλημα.
Η κυστεοσκόπηση είναι μία παρεμβατική εξέταση στον άνδρα αλλά και στην γυναίκα κατά την οποία ένα εργαλείο που ονομάζεται κυστεοσκόπιο εισέρχεται δια της ουρήθρας στον άνδρα ή την γυναίκα και μ’ αυτόν τον τρόπο επισκοπείται η ουρήθρα, ο προστάτης (στον άνδρα) και η ουροδόχος κύστη δια γυμνού οφθαλμού. Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες Ουρολογικές παρεμβάσεις όσον αφορά την εκτίμηση των περιοχών αυτών και κατά πόσο θα πρέπει ο ασθενής να υποστεί κάποιου τύπου χειρουργική αποκατάσταση.
Η κιρσοκήλη χαρακτηρίζεται από τη διάταση του φλεβικού πλέγματος των όρχεων και οφείλεται σε παλινδρόμηση του αίματος από τις νεφρικές φλέβες προς τους όρχεις. Είναι η πιο συχνά χειρουργικά διορθώσιμη αιτία της ανδρικής υπογονιμότητας. Η χειρουργική αποκατάσταση στοχεύει στην διακοπή της κυκλοφορίας των σπερματικών φλεβών οι οποίες προκαλούν το πρόβλημα. Η τομή είναι πολύ μικρή, και ο ασθενής εξέρχεται από την κλινική την επόμενη ημέρα
Στους άνδρες μπορεί να γίνει καταστροφή των κονδυλωμάτων με κρυοπηξία , ηλεκτροδιαθερμία ή και με την χρήση laser. Η δική μας προσέγγιση αφορά την χρήση laser. Διενεργείται με τοπική αναισθησία ή με την χρήση τοπικά αναισθητικής αλοιφής τουλάχιστον μισή ώρα πριν την αποκατάσταση. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά σύντομη, αν και αυτή εξαρτάται από το μέγεθος και τον αριθμό των κονδυλωμάτων.
Παθήσεις του πέους

Η περιτομή, δηλαδή η αφαίρεση της ακροποσθίας, αποτελεί τον ενδεδειγμένο τρόπο αντιμετώπισης της φίμωσης. Ο άντρας προσέρχεται στην κλινική και υπό τοπική αναισθησία υποβάλλεται στην άμεση θεραπεία της φίμωσης πέους. Υπάρχουν δύο τρόποι αποκατάστασης, ο ένας αφορά την κλασική χειρουργική μέθοδο και ο δεύτερος την περιτομή με χρήση Laser. Ο χρόνος παραμονής στην κλινική είναι ελάχιστος.

Στην μερική περιτομή αφαιρείται μόνο ένα μέρος της ακροποσθίας. Η μερική περιτομή μπορεί να διενεργηθεί για διάφορους λόγους που μπορεί να σας εξηγήσει ο Ουρολόγος Ανδρολόγος σας. Ο άντρας προσέρχεται στην κλινική και υπό τοπική αναισθησία υποβάλλεται στην αποκατάσταση. Υπάρχουν δύο τρόποι, ο ένας αφορά την κλασική χειρουργική μέθοδο και ο δεύτερος την περιτομή με χρήση Laser. Ο χρόνος παραμονής στην κλινική είναι ελάχιστος.

Η επέμβαση για την αποκατάσταση του βραχέως χαλινού γίνεται στην κλινική ή στο ιατρείο. Διενεργείται με τοπική αναισθησία ή με την χρήση τοπικής αναισθητικής αλοιφής τουλάχιστον μισή ώρα πριν την αποκατάσταση. Υπάρχουν τρεις τρόποι αποκατάστασης. Ο πρώτος αφορά την αφαίρεση του βραχέως χαλινού και την τοποθέτηση ραφών, ο δεύτερος με την χρήση της διαθερμίας και ο τρίτος με την χρήση laser.Η διαδικασία είναι τελείως ανώδυνη, σύντομη και με την ανάλογη ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Σκoπός της χειρoυργικής θεραπείας είναι o ευθειασμός τoυ πέoυς για την επίτευξη της σεξoυαλικής επαφής και ενδείκνυται μόνo σε ασθενείς με σταθερή νόσo και σoβαρή ανώδυνη παραμόρφωση τoυ πέoυς πoυ πρoκαλεί πρoβλήματα στη συνoυσία. Βασική αρχή πριν από τη χειρουργική αντιμετώπιση είναι το να έχει σταθεροποιηθεί η βλάβη. Η ινώδης πλάκα θα πρέπει να παραμένει σταθερή και οργανωμένη για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών. Αναλόγως της κάμψης αλλά και της εμπειρίας του γιατρού θα εκτελεσθεί η τεχνική που πρέπει. Συνήθως διενεργείτε η διατομή ή η αφαίρεση της ινώδους πλάκας

Πολλά είδη χειρουργικών επεμβάσεων και τεχνικών έχουν περιγραφεί μία εκ των οποίων είναι και η τεχνική Nesbit. Τοποθετούνται ραφές ή ραφή αναλόγως του βαθμού και έκτασης της κάμψης στην ακριβώς αντίθετη πλευρά με αφαίρεση ελλειψoειδoύς τμήματoς τoυ ινώδoυς χιτώνα. Έτσι, λοιπόν, ευθειάζεται το πέος και τα συνολικά αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά σε σχέση με την γωνίωση-κάμψη ,σε μοίρε,ς που είχε πριν το πέος. Υπάρχουν πολλές ακόμα τεχνικές αποκατάστασης όπως για παράδειγμα είναι η τεχνική πτύχωσης και άλλες. Αναλόγως της κάμψης αλλά και της εμπειρίας του γιατρού θα εκτελεσθεί η τεχνική που πρέπει.

Οι χειρουργικές τεχνικές αποκατάστασης που έχουν αναφερθεί στις πεϊκές κάμψεις είναι οι ακόλουθες. Η τεχνική Nesbit, η τεχνική πτύχωσης, η διατoμή/εκτoμή της πλάκας με τoπoθέτηση μoσχεύματoς, η χρήση μοσχευμάτων , τα δερματικά αυτομοσχεύματα ολικού πάχους, οι κρημνοί και η τoπoθέτηση πεϊκής πρόθεσης.